Projecten

Dichtslibben van de haven
Zoals aangegeven in het vorige Belboei Bulletin is er eind 2015 wederom een peiling gedaan. Op deze wijze kunnen we het verloop van de aanslibbing strak in de gaten houden. De eerste uitkomsten geven aan dat er ongeveer 10 cm per jaar aangroeit door aanslibbing. Diverse offerten zijn aangevraagd waarbij alle mogelijkheden rondom het afvoeren zijn besproken. Tot nu toe blijft men aangeven dat door de mate van verontreiniging van het slib (klasse 2) we niet mogen storten op de oevers maar dat we moeten zorgdragen voor afvoer naar een depot. In het algemeen bedragen de kosten euro 80000,- tot euro 100000,- Tevens onderzoeken we de mogelijkheden in hoeverre het mogelijk is om alleen de probleempunten aan te pakken.

 

Electra
De electrische installatie op de haven is compleet vernieuwd en gecertificeerd volgens de norm NEN1010/NEN3140. Elke ligplaats heeft nu een afsluitbare aansluiting tot de beschikking waardooor het verbruik per ligplaats nauwkeurig kan worden bepaald. Diegenen die veel stroom afnemen zullen dan ook voor dat deel (> 100kwh) worden belast. Passanten kunnen we op nu een plaats bieden met een eigen meter en naar verbruik doorberekenen.

 

Steigers
Het kan een ieder niet zijn ontgaan dat een groot gedeelte van de houten steigerplanken inmiddels is vervangen door stalen rvs roosters. Onderhoud wordt met deze vernieuwing drastisch teruggebracht en het risico op persoonlijke ongevallen (uitglijden) enorm vermindert. Het laatste deel van de roosters zal tijdens de werkbeurt van 18-03-2017 op zijn plaats worden gelegd. De T-steigers worden op een later tijdstip van roosters voorzien.

 

Diverse projecten
Verfwerkzaamheden aan steigerpalen en opstallen / schuimen steigers / groenvoorziening / bestrating / waterput / voorziening stalling werkvlotten / versteviging steigerogen voor landvasten

WSV Hendrik-Ido-Ambacht

De jachthaven, gelegen aan de Noord in Zuid-Holland, is centraal gelegen in een gebied met prachtige en goed bevaarbare natuurgebieden

Havenlocatie

Grotenoord 34
3341 LT Hendrik Ido Ambacht

Bel ons

Havenmeester: +31 (0) 619806011

Stuur een e-mail

ofni.[antispam].@wsv-hia.nl